Jednoduchý recept na RAW banánový krémový puding

Jednoduchý recept na RAW banánový krémový puding

 

Zkuste si vyrobit jednoduchý a lahodný domácí RAW puding, kterým se zavděčíte gurmánsky náročným hostům nebo mlsným dětským jazýčkům. Příprava nezabere déle než půl hodiny.

 

 
 

Zdravý korpus namísto piškotů:

½ hrnku vlašských ořechů

1-2 sušené datle bez pecek

2 polévkové lžíce rozmixovaných lněných semínek (lze nahradit bílým sezamem), které jsou výborným zdrojem omega mastných kyselin 

Výše uvedené ingredience nasypeme do mixéru a rozsekáme. Cílem je, aby směs byla jemná a dala se tvarovat.

 

Krém bez smetany:

1 a ½ hrnku přes noc namočených kešu oříšků (dají se jednodušeji rozmixovat)

2 banány

½ čajové lžičky vanilkové esence

½ čajové lžičky skořice

½ čajové lžičky kokosového nebo agavového nektaru

Ovoce a strouhaný kokos na ozdobu

Pokud směs nejde dobře rozmixovat, přidáme pár lžic vody. Chceme však směs zachovat co nejhustší.

 

Vše dáme do mixéru a mixujeme, dokud nevznikne jemný krém.

 

Servírujeme vrstveně do malých misek. Na dno misky prsty vytvarujeme malou vrstvu těsta. Tu zakryjeme vrstvou krému. Na ni nakrájíme pár koleček banánu a přidáme libovolné ovoce (borůvky, mandarinky, jahody, maliny). Opět vytvoříme vrstvu krému a tu zdobíme ovocem a posypeme kokosem.

Puding chutná nejlépe, když je pořádně vychlazený, proto jej nechejte hodinu odpočinout v lednici.

 

 

TIPY REDAKCE:
  • Namísto vanilkové esence lze použít semínka, které lžičkou vyškrabeme z vanilkového lusku.
  • Kokosový nektar lze nahradit hustým javorovým sirupem nebo medem.
  • Můžeme nechat 2 hodiny v mrazáku a poté si vychutnat domácí krémovou zmrzlinu.