Zkuste si vyrobit jednoduchý a lahodný domácí RAW puding, kterým se zavděčíte gurmánsky náročným hostům nebo mlsným dětským jazýčkům. Příprava nezabere déle než půl hodiny.
½ hrnku vlašských ořechů
1-2 sušené datle bez pecek
2 polévkové lžíce rozmixovaných lněných semínek (lze nahradit bílým sezamem), které jsou výborným zdrojem omega mastných kyselin
Výše uvedené ingredience nasypeme do mixéru a rozsekáme. Cílem je, aby směs byla jemná a dala se tvarovat.
1 a ½ hrnku přes noc namočených kešu oříšků (dají se jednodušeji rozmixovat)
2 banány
½ čajové lžičky vanilkové esence
½ čajové lžičky skořice
½ čajové lžičky kokosového nebo agavového nektaru
Ovoce a strouhaný kokos na ozdobu
Pokud směs nejde dobře rozmixovat, přidáme pár lžic vody. Chceme však směs zachovat co nejhustší.
Vše dáme do mixéru a mixujeme, dokud nevznikne jemný krém.
Servírujeme vrstveně do malých misek. Na dno misky prsty vytvarujeme malou vrstvu těsta. Tu zakryjeme vrstvou krému. Na ni nakrájíme pár koleček banánu a přidáme libovolné ovoce (borůvky, mandarinky, jahody, maliny). Opět vytvoříme vrstvu krému a tu zdobíme ovocem a posypeme kokosem.
Puding chutná nejlépe, když je pořádně vychlazený, proto jej nechejte hodinu odpočinout v lednici.