Česnek jako nejsilnější bojovník proti nemocem

Česnek jako nejsilnější bojovník proti nemocem

česnek

Všichni česnek známe a většina jej má ráda pro svou nezaměnitelnou chuť a aroma. Česnek se používá pro své blahodárné účinky již tisíce let. Již staří Egypťané, pravidelně používali česnek do svých jídel a nebo jej užívali jako lék. Dnes česnek zůstává každodenně používanou přísadou pro vaření nejen v Evropě. Jako koření jej hojně využívají  i Asiaté. Staré léčitelské principy Indie a Číny využívají také česnek v hojné míře a doporučuji jej používat nemocným lidem pro každodenní použití. Průměrná palička česneku obsahuje velmi málo vitamínů, minerálů, bílkovin nebo vlákniny ve srovnání s jinou potravinou. Zato však česnek obsahuje speciální bioaktivní látky, které mají významné léčivé účinky. Jde o látku tzv. Alicin. Allicin, je právě ta specificky vonící látka,pro česnek tak specifická. Jde vlastně o sloučeninu síry, která byla objevena v období 2.světové války. Mnohé studie prokázaly, že tato sloučenina působí velmi silně antibakteriálně, antimikrobiálně, antivirově, a take proti plísním- antimykoticky a I proti parazitům a červům. K tomu všemu působí ještě jako antioxidant, což je take hlavní důvod, proč je tak účinný v prevenci a léčení nemocí.

Existuje nespočet studií, kde se prokázaly obdivuhodné léčebné účinky česneku u různých onemocnění - prsu, močového měchýře, tlustého střeva, jater, různých druhů rakoviny, při průjmech, srdečních chorobách, cukrovky, u vysokého cholesterolu, hypertenze, klaudikačních bolestí, revmatoidní artritidě, dokonce  i jako repellent, či prostředek pro zbavení parazitů

Prostě česnek je malý zázrak. Důležité je ho ale jíst co nejvíce čerstvý. Po vice jak 15 min.vaření již strácí svoje blahodárné účinky. Někdo se bojí I nepříjemného pachu po jídle. Je Pravda, že I na druhý den je ještě cítit, když jste jej den předem jedli. Nežádoucí pachy můžete neutralizovat například mlékem nebo odvarem z petrželové nati.